Jmenuji se Petr Mika, těší mě!

Vnímám, že fotografie má a vždy bude plnit několik zásadních úloh. Při svém tvoření si kladu za cíl, aby má práce uměla oživovat vzpomínky,

důležité životní situace, aby uměla správně připomínat. Kladu si za cíl, abych uměl co nejvěrněji vystihnout atmosféru daného místa a času, událostí, odvyprávět emoce, umožnit znovu prožívat.

Ve svých portrétních snímcích se snažím promítnout osobnost člověka, prohlédnout do něj skrze fotku, vyjádřit jej. Věřím, že neprvoplánovost a především dobrá atmosféra a nálada během focení, jsou často důležitější než přílišný důraz na technice. Úděl fotografa není jen dobře nastavit expozici, ale i o kvalitním přístupu k lidem a jejich důvěře.

Věřím, že fotografie by měla umět oslovit i jinak než perfektním technickým zpracováním, avšak jsou žánry, kde je naopak technická stránka zásadní, kde práce vyžaduje dodržování jasných pravidel a nároků a zkušeností, které každý fotograf po létech nasbíral.

Fotím od roku 2014

POUŽÍVANÁ TECHNIKA


Úlohou fotografa je umět pracovat v jakýchkoli světelných podmínkách. Proto při své práci nepodceňuji význam té správné techniky, kterou mám při práci po ruce, ať už se jedná o optiku, fotoaparáty, nebo blesky, či ostatní nutné příslušenství.

Momentálně pracuji se dvěma full-frame fotoaparáty Canon, 5 kvalitními objektivy značek Tamron, Canon, Tokina, Samyang pokrývajících celou škálu potřebných ohnisek, 5 blesků a hromadou nejrůznějších stojanů, softboxů a příslušenství, které si s sebou brávám na svatby a akce.

Kvalitní technické zázemí a věrné barvy jsou základ


Správné podání barev je v případě zpracovávání i předávání práce naprosto zásadní. Už několik let pracuji výhradně s pravidelně kalibrovanými monitory – jednoduše, abych si mohl být jistý, že ve výsledné práci uvidíme stejné barvy a fotografie budou i mezi sebou barevně sladěné.

REFERENCE

Společnosti, organizace a firmy, pro, nebo se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat

error: